Ομπάμα: Στην Αλάσκα με την άγρια ζωή κατά της κλιματικής αλλαγής (ΒΙΝΤΕΟ)

0
18

 

Θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του και να μεταδώσει το μήνυμά του σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές της επιπτώσεις στον πλανήτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να πάρει μια γεύση της άγριας ζωής στην Αλάσκα. Και αυτό μέσω της εμπειρίας της συμμετοχής σε ένα τηλεριάλιτι.

Το επεισόδιο της εκπομπής «Running Wild with Bear Grylls» –όπου οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά τους κατά την επιβίωσή τους σε εχθρικά περιβάλλοντα για τον άνθρωπο στην φύση– με πρωταγωνιστή τον αμερικανό πρόεδρο μαγνητοσκοπήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο προβλήθηκε την Πέμπτη το βράδυ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σε αυτό ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί μακριά από το οβάλ γραφείο του.

Συνδυάζοντας σκέψεις σχετικά με την απειλή που συνιστά η υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά και συλλογισμούς λιγότερο υπαρξιακούς, ο Μπαράκ Ομπάμα, χαλαρός και ήρεμος, υπογραμμίζει ότι απλά «πρόκειται για μία από τις ομορφότερες ημέρες» της προεδρίας του.

«Για λόγους ασφαλείας, δε μπορώ να έχω μαζί μου ένα smartphone» εξήγησε ο ίδιος προτού ποζάρει και βγάλει μια φωτογραφία σέλφι με ένα κινητό που δανείστηκε από κάποιον από τους συνεργάτες της, προβλέποντας και απαντώντας στα περιπαιχτικά σχόλια των εφήβων θυγατέρων του.

https://www.youtube.com/watch?v=DBQx8RpdStQ

Ενώ περπατούν σε μια περιοχή όπου ζουν αρκούδες, ο Μπερ Γκριλς, προειδοποιεί τον πρόεδρο: είναι οι πλέον επικίνδυνες όταν τις πιάνουν εξαπίνης ενώ επιχειρούν να ζευγαρώσουν.

«Είναι πιθανόν να συμβαίνει το ίδιο με τους ανθρώπους» απάντησε χαριτολογώντας ο Ομπάμα.

Λίγο μακρύτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίζει να δοκιμάσει από τα υπολείμματα ενός σολωμού που έχει αφήσει μια αρκούδα.

https://www.youtube.com/watch?v=YSIHbSiTGsI

«Μμμ, αυτό είναι γευστικό» λέει και παραδέχεται ότι θα ήταν «ιδανικό να συνδυαστεί με ένα κράκερ».

Άραγε ήταν έτοιμος να δοκιμάσει τα ούρα του;

«Φαντάζομαι ότι, σε ακραίες συνθήκες, θα ήταν κάτι που θα έκανα εάν η εναλλακτική μου ήταν ο θάνατος (…). Όχι όμως για μια τηλεοπτική εκπομπή».

Τι τρομάζει τον Αμερικανό πρόεδρο;

«Όταν η Μισέλ είναι θυμωμένη, αυτό με ανησυχεί. Μου ρίχνει ένα συγκεκριμένο βλέμμα…» απαντά ο ίδιος, για να διαβεβαιώσει λίγο μετά ότι «δεν έχει πολλές φοβίες».

Αφού δοκίμασε ένα γλύκισμα μαρσμέλοου που είχε ψήσει στην φωτιά, ο Ομπάμα επανέρχεται στο ζήτημα της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Έχω δύο κόρες. Δεν θέλω να αποκτήσω εγγόνια πολύ σύντομα όμως ελπίζω ότι θα αποκτήσω κάποια ημέρα. Και θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα έχουν την δυνατότητα να τους δουν κι εκείνα» εξήγησε με φόντο τους όγκους των πάγων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού διάρκειας τριών ημερών στην Αλάσκα, περίπου 100 ημέρες πριν από την επίτευξη της συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε σε κάθε πιθανό ύφος ένα και μόνο μήνυμα:

«Δεν ενεργούμε αρκετά γρήγορα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here