ΟΕΕ: Η αύξηση των εισφορών δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα

0
7

 

Η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων έχει προ πολλού εξαντληθεί, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις φόρων, που σημαίνει πως μέτρα, όπως η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε καμία περίπτωση δεν θα φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της αύξησης των εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή δήλωση ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστας Κόλλιας, με αφορμή τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο.

«Μετά την αύξηση της ετήσιας εισφοράς αλληλεγγύης και της προκαταβολής φόρου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να σηκώσουν ακόμα ένα κεφαλικό φόρο», αναφέρει ο κ. Κόλλιας και ζητά την επί της ουσίας επανεξέταση του συγκεκριμένου μέτρου, μεικτό τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που να λαμβάνει υπόψη τα χρόνια ασφάλισης και το εισόδημα, απαλλαγή των νέων ασφαλισμένων από την καταβολή εισφορών για τον κλάδο σύνταξης για τα πέντε πρώτα χρόνια και πλαφόν 50% στο σύνολο των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here