Ο Γιώργος; Καλό παιδί και καλό Πάσχα…

8
59

Στην παρέα μου, όπως και σε πολλές άλλες παρέες φαντάζομαι, όταν κάποιος θέλει να δικαιολογήσει κάποιον λέει ότι «είναι καλό παιδί». Στην παρέα μου, δεν ξέρω για τις άλλες, συνήθως κάποιος βρίσκει την ευκαιρία και πετάει το «καλό παιδί, καλό Πάσχα». Εννοώντας ότι καλό παιδί είναι, αλλά την έκανε τη ζημιά του. Αυτά στην παρέα μου.

Στην παρέα του Γιώργου Παπανδρέου τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ πιστός στους δικούς του ανθρώπους και οι δικοί του άνθρωποι είναι πολύ πιστοί σε αυτόν.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που τυγχάνει και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υιός του ιδρυτή του, δεν βρήκε ευκαιρία να πάει στη συνδιάσκεψη της Ελιάς, αλλά φαίνεται πως βρήκε τον χρόνο για να εντάξει στο πρόγραμμά του την παρουσίαση του βιβλίου της ΜαριλέναςΚοππά τη Δευτέρα στον Ιανό. Μαζί με τον Φώτη Κουβέλη. Της Μαριλένας που ο ίδιος διόρισε στην Ευρωβουλή, της Μαριλένας που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να πάει στη ΔΗΜΑΡ.

Και ο Γιώργος Παπανδρέου, αντί να τα δίνει όλα για το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να επιδιώκει τη νεκρανάσταση του κόμματος του κ. Κουβέλη. Στον οποίο έχουν πάει ήδη αρκετά παπανδρεϊκά στελέχη. Κατά τα άλλα είναι (λέει) δυσαρεστημένοι γιατί ο Βενιζέλος «κάλυψε» το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά. Αυτοί πήγαν σε άλλο κόμμα!

Σε ένα κόμμα που είπε «όχι» σε δεκάδες ανοίγματα του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα κόμμα που επέλεξε τη διάσπαση του χώρου, αφήνοντας τη Δεξιά να κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ μόνο του να σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει έναν πολιτικό αρχηγό που αποχώρησε από την κυβέρνηση ενώ είχε διορίσει άνθρωπο και στο τελευταίο ΔΣ με βάση την προγραμματική συμφωνία. Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει ανθρώπους που πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει ανθρώπους που πρόδωσαν και τον ίδιο.

Γιατί τον Γιώργο δεν τον έριξαν κανείς άλλος παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Που είτε του γύρισαν την πλάτη, είτε αποδείχτηκαν απλά ανίκανοι να παίξουν τους ρόλους στους οποίους τους διόρισε.

Λυπάμαι, αλλά το «καλό Παιδί, καλό Πάσχα» πρέπει να το κόψουμε. Γιατί, όπως είπε και ο ταξιτζής στην Κρήτη στον Γιώργο Παπανδρέου, «εσείς το φάγατε το αρνάκι πρόεδρε, αλλά εμείς όχι». Χιλιάδες Έλληνες έχουν δει τη ζωή τους να ανατρέπεται από ένα «καλό παιδί» και δεν έχουν τη δυνατότητα να πουν ο ένας στον άλλο «καλό Πάσχα». Γιατί «το παιδί» φαίνεται να έχει απωθημένα μέσα του. Κακία, θα μπορούσε να πει κανείς. Κοιτάει μόνο τη δική του κατάσταση και τους δικούς του ανθρώπους. Μέχρι και ο Δρούτσας, που του είχε κόψει την καλημέρα, βγήκε να τον στηρίξει τώρα που η θητεία του στην Ευρωβουλή τελειώνει. Φαίνεται πως «τα καλά παιδιά» μαζεύονται ξανά. Για καλό ή για κακό, θα δείξει…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο«Βόμβα» Ροζίτσκι θέλει ο Ολυμπιακός!
Επόμενο άρθροΟ «αναποφάσιστος» ουρανός της Αθήνας…
Ο Γιάννης Αντύπας είναι δημοσιογράφος-Μέλος της ΕΣΗΕΑ Γεννήθηκε το 1971, σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΙΕΚ Δημοσιογραφίας. Έχει περάσει από το ελεύθερο,το εργατικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. *1994- 2006 FLASH 96 *1996-2006 ΕΡΤ *1997-1999 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ *1999-2001 ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ *2001-2011 ΚΑΡΦΙ *2006-2008 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ *2008-2011 ΕΘΝΟΣ *2009-2011 ΗΜΕΡΗΣΙΑ *2011- ? ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ είμαι δυσαρεστημένος με τον Βενιζέλο όχι λόγω ελιάς, αλλά λόγω Σαμαρά. Και αυτά καλά παιδιά είναι……..

  2. «…Χιλιάδες Έλληνες έχουν δει τη ζωή τους να ανατρέπεται από ένα «καλό παιδί» και δεν έχουν τη δυνατότητα να πουν ο ένας στον άλλο «καλό Πάσχα». Γιατί «το παιδί» φαίνεται να έχει απωθημένα μέσα του. Κακία, θα μπορούσε να πει κανείς. Κοιτάει μόνο τη δική του κατάσταση και τους δικούς του ανθρώπους».

    Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο…

  3. εχω απογοητευθεί τόσο πολύ από τον Παπανδρέου που ό,τι και αν κάνει από εδώ και πέρα δεν μου κάνει εντύπωση είναι άξιος της μοίρας του.

  4. Μένω στην αναφορά που κανείς στο άρθρο σου για το ΠΑΣΟΚ που παραμένει στην κυβέρνηση Σαμάρα και τραβά τον σταυρο του μαρτυρίου. Έναν σταυρο που επέλεξε ο Γιώργος μονομερως και παρά την έκκληση Βενιζέλου για 180 βουλευτές. Τ αποτέλεσματα αυτής της πράξης τα ζούμε όλοι μας – τρόπος του λέγειν , άλλοι πλουτίζουν απο αυτήν την κατάσταση και άλλοι αυτοκτονούν απο απελπισία- και όπως φαίνεται θα πάρει πολύ χρόνο να απαλλαγεί η χώρα απο αυτό το μαρτύριο μιας και δεν υπάρχει πλέον εθνική στρατηγική ανάπτυξης. Με έναν πρωθυπουργό που. κομπορυμονει , όταν αυτός είναι ο σωτήρας του έθνους , όταν όλες οι σημερινές αποφάσεις – ενέργειες έχουν σαν βάση την υπάρξει του πρώτου μνημονίου που ψηφίστηκε και έν τελεί καταβαραθροσε το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς ο κόσμος ξεχνά , και ξεχνά εύκολα.
    Ο Γιώργος έπεσε απο τις ατυχείς επιλογές συνεργατών, και κυρίως απο τον Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος προσπάθησε να διορθώσει κάποια πράγματα απο την πρώτη στιγμή, αλλά έφαγε πόρτα εκείνο το Αυγουστιάτικο απογευματινό απο τους τρόικανους, η κατάσταση είχε πλέον διαμορφωθεί. Τώρα ο ρόλος του Γιώργου; μια απέραντη θλίψη σε μας που πιστέψαμε ότι ήταν ικανός να φέρει το καράβι σε ήρεμο λιμάνι, μετά την καραμανλική τρικυμία.

  5. Έχεις μπερδευτεί λιγάκι. Το καλό παιδί δεν σημαίνει και μ@λ@κας, όπως εσύ νομίζεις, που παρακολουθεί μουγκός όπως ο Καραμανλής. Στηρίζει το έργο του και τις επιλογές του, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ και τις μεταρυθμίσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι για ψεκασμένους νεοδεξιούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here