ΟΗΕ: Εξαιρετικά ανησυχητική η διακοπή διπλωματικών σχέσεων Σαουδικής Αραβίας – Ιράν

0
9

 

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν τόνισε τη Δευτέρα στον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ ότι η απόφαση του Ριάντ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Όπως είπε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς «ο γενικός γραμματέας επέμεινε στο ότι η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη ήταν απαράδεκτη, πρόσθεσε όμως πως η ανακοίνωση του Ριάντ περί διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη ήταν εξαιρετικά ανησυχητική».

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος,  ο Μπαν έκανε την τοποθέτηση αυτή στον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Όπως επισήμανε ο Ντουζαρίτς, την Κυριακή ο γ.γ. του ΟΗΕ επικοινώνησε επίσης με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, προσθέτοντας πως ο επικεφαλής του οργανισμού κάλεσε από κοινού τους δύο ΥΠΕΞ να «να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση» τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και «στην περιοχή ως σύνολο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here