ΟΗΕ για ενίσχυση Frontex στην Ελλάδα: Καλό, αλλά όχι αρκετό το μέτρο

0
6

 

Τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με βάση την οποία η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων Frontex θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα ώστε να βοηθήσει στην καταγραφή των αιτούντων άσυλο χαιρέτισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δεν είναι αρκετή«.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε δραματική έκκληση για «μαζική επανεγκατάσταση Σύρων και άλλων προσφύγων στην Ευρώπη, με τη διανομή «εκατοντάδων χιλιάδων» (ανθρώπων), προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση «θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό σύστημα παροχής ασύλου«.

«Εννοώ εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο ό,τι έχει συζητηθεί μέχρι τώρα σε σχέση με την επανεγκατάσταση«, επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου. «Αν αυτό δεν τεθεί σε εφαρμογή και η τραγωδία στο Αιγαίο συνεχιστεί και η χαοτική κατάσταση στα Βαλκάνια συνεχιστεί, πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ανήσυχος για το μέλλον του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου» προειδοποίησε δε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here