ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ κατέθεσαν πιο σκληρό πρόγραμμα κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

0
6

 

Το σχέδιο ψηφίσματος για τη Βόρεια Κορέα που οι ΗΠΑ καταθέτουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είναι «σκληρότερο και πληρέστερο» σε σύγκριση με τα προηγούμενα ψηφίσματα που επέβαλαν κυρώσεις στην Πιονγκιάνγκ, δήλωσε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ Σαμάνθα Πάουερ.

Το κείμενο, που παρουσιάζεται απόψε στα 14 υπόλοιπα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, «ασκεί μία πίεση σε περισσότερα σημεία, περισσότερους τομείς» ώστε να απαντήσουμε στις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές των βορειοκορεατικών αρχών, προσέθεσε η ίδια.

«Το μήνυμα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι Βορειοκορεάτες πρέπει να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους» τόνισε η Πάουερ κατά την είσοδό της στο Συμβούλιο.

«Πιστεύουμε ότι οι προϋποθέσεις πληρούνται για μία σθεναρή και συναινετική απάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος που θα προβλέπει κυρώσεις πρωτοφανούς εύρους για να μπει ένα τέλος στην ανεύθυνη φρενήρη κούρσα (εξοπλισμών) του βορειοκορεατικού καθεστώτος» τόνισε ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here