Οι 10.000 επανασυνδέσεις που είχε υποσχεθεί η Δούρου έγιναν… 98!

0
2

Ενενήντα οκτώ (98) ήταν τελικά  οι πολίτες στους οποίους επανασύνδεσε η Περιφέρεια Αττικής το ηλεκτρικό ρεύμα όπως διαφήμιζε πριν τα Χριστούγεννα του 2014 και ενώ αυτοπροσώπως ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεπε τότε ότι θα αφορά «πάνω από 10.000 περιπτώσεις».

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Ολους» είχε ανακοινωθεί από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η ανακοίνωση είχε γίνει από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς να έχει γίνει καμιά προηγούμενη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προέβλεπε ότι η Περιφέρεια θα διέθετε έως 360 ευρώ ανά έτος σε κάθε σύνδεση που θα είχε διακοπεί λόγω οικονομικής δυσχέρειας του νοικοκυριού και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Η διοίκηση της ΔΕΗ δέχθηκε να επανασυνδέσει το ρεύμα στα 98 νοικοκυριά χωρίς να πάρει ούτε ευρώ από την Περιφέρεια καθώς δεν υπήρχε (και ακόμη δεν υπάρχει) προγραμματική σύμβαση μεταξύ της επιχείρησης και της Περιφέρειας. Στην πράξη, η Περιφέρεια δεν έχει διαθέσει κονδύλι ενώ η κ. Δούρου διαφήμιζε στις συνεντεύξεις της ότι έχει δεσμεύσει γι’ αυτό το σκοπό 2,25 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here