Οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους

0
8

 

Αμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες καθώς λίγες ώρες μετά τη μαραθώνια χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, από τις πρώτες γενικές συνελεύσεις είναι ξεκάθαρη η πρόθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στα Τέμπη αποφασίστηκε να παραμείνουν τα τρακτέρ στους δρόμους «εδώ και τώρα» καθώς προχώρησαν το βράδυ στο κλείσιμο της κοιλάδας και προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο από τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων που κινούνταν μέχρι τότε ελευθέρα στην εθνική οδό. Σε συνεννόηση με την αστυνομία άνοιξαν προσωρινά τα Τέμπη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μέχρι να διοχετευτεί η κυκλοφορία και αμέσως μετά θα τα κλείσουν εκ νέου και επ΄ αόριστον.

Οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν σήμερα και τη γέφυρα του Στομίου στις 12 το μεσημέρι, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή. Η Αστυνομία έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και την διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Σκληραίνουν τη στάση τους και οι αγρότες των Μικροθηβών καθώς αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, από το πρωί της Τρίτης.

«Μουδιασμένοι» εμφανίζονται και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στα μπλόκα που έχουν στήσει στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στην πλειονότητά τους δηλώνουν: «Περιμέναμε κάτι καλύτερο». Για τη στάση που θα τηρήσουν στο εξής, αναμένεται ν΄ αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις, που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα στα περισσότερα μπλόκα με τους επικεφαλής να έχουν απευθύνει ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή σε οριστικές αποφάσεις.

Με τα νέα δεδομένα, το σημερινό δελτίο των κινητοποιήσεων για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:

* Ούτε για σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και στο άλλο, επάνω στον κρατικό αερολιμένα. Εκπρόσωποι και των τριών μπλόκων επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όλα θα κριθούν στις γενικές συνελεύσεις που θα έχουμε όλοι μαζί το βράδυ».

* Καμία κινητοποίηση δεν έχει προγραμματιστεί και στο μπλόκο Δερβενίου. «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Είμαστε πανέτοιμοι να σφίξουμε και πάλι τη στάση μας εάν κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο συντονιστής Αναστάσης Σοϊλεμέζης.

* Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Σήμερα δεν προβλέπεται κάποια κινητοποίηση, ενώ αργότερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

* Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

* Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Για την ώρα, δεν προβλέπεται κλείσιμο της διόδου για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

* Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00.

* Στα διόδια των Μαλγάρων, από τις 12 το μεσημέρι ξεκινά εκ νέου ο αποκλεισμός, ενώ επί τάπητος τίθενται και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Αχιλλέα Καμπούρη.

* Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

* Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

* Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στο χρονικό διάστημα 17:00-22:00, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννη Καρακασίδη, ενώ στην αερογέφυρα Αλεξιάδη, στην Κατερίνη, ο δρόμος παραμένει ανοιχτός και δεν προβλέπεται να κλείσει σήμερα, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής, Χρήστο Βάγια, ο οποίος δήλωσε ότι όλοι τελούν εν αναμονή της γενικής τους συνέλευσης, το βράδυ, όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

* Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, δεν θα γίνει κινητοποίηση. Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

* Καμία κινητοποίηση και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, με τον επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου, Μαυρουδή Μιντσιούδη, να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όλα θα κριθούν στην αποψινή γενική συνέλευση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here