«Οι άνθρωποι του Πουθενά»: Ένα φιλμ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

0
14

 

Ο Lior Sperandeo βρέθηκε για μερικές μέρες στο όμορφο νησί του Αιγαίου και δημιούργησε ένα βίντεο για τους πρόσφυγες και το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή με «σταθμό» στην Ελλάδα το «People of nowhere».

lior

«Είχα ακούσει και διαβάσει διαφορετικές απόψεις για το κύμα των Σύρων προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Μετά πήγα στη Λέσβο. 7 μέρες στο Ελληνικό νησί μου έδωσαν μια πιο υγιή, ανθρώπινη προσέγγιση της κατάστασης.

Το να βλέπω με τα μάτια μου τους ανθρώπους στις ουρές και να νοιώθω την σκληρό τους αγώνα μου έσπασε την καρδιά. Αυτοί είναι η «απειλή» που λένε; Το μόνο που είδα, είναι γενναίους ανθρώπους σε μια στιγμή κρίσης που αναζητούν την ελπίδα.

Ταυτόχρονα, συνάντησα γενναίους εθελοντές από όλο τον κόσμο που φτάνουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής και παρελθόντος. Αυτό με ενέπνευσε.

Η ελπίδα μου είναι ότι το βίντεο αυτό μπορεί να ρίξει τους φράχτες των αρνητικών σκέψεων και απόψεων που έχουμε χτίσει γύρω από τους εαυτούς μας», γράφει στην περιγραφή του βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here