Ισπανία: Οι αρχές συνέλαβαν ως τρομοκράτες εννιά άτομα που συνδέονται με το PKK

0
5

 

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε εννέα πρόσωπα την Τετάρτη τα οποία κατηγορεί ότι ανήκουν ή ότι συνεργάστηκαν με μια εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση λόγω των συνδέσεών τους με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το PKK, το οποίο μάχεται για την αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο πόλεμος χαμηλής έντασης στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

Από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν οκτώ είναι από την Ισπανία και ένα από την Τουρκία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ισπανικών αρχών — η οποία συνεχίζεται — έγιναν εξάλλου έρευνες σε 11 σπίτια στη Μαδρίτη, τη Βαλένθια και το Μπιλμπάο, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι συλληφθέντες, σε συνεργασία με κατοίκους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρείχαν την απαραίτητη υποδομή ώστε άνθρωποι να πηγαίνουν για να ενταχθούν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ή την ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης», ανέφερε το υπουργείο αναφερόμενο σε μια συριακή ένοπλη οργάνωση με την οποία το PKK συνεργάζεται στενά, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Συνυπολογιζομένων των σημερινών συλλήψεων, οι ισπανικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 19 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι ανήκουν στο PKK από το 2013, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here