Οι δημοσιογράφοι του debate

0
7

 

Η Μαρία Χούκλη από τον Αντ1, ο Γιάννης Πρετεντέρης από το ΜΕΓΚΑ, ο Αντώνης Σρόιτερ από τον Αlpha, η Μάρα Ζαχαρέα από το Star, η Σία Κοσιώνη από τον Σκάι και ο Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV θα είναι οι έξι δημοσιογράφοι από ισάριθμά κανάλια που θα πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ της Τετάρτης με τους πολιτικούς αρχηγός.

Συντονιστής θα είναι ο Πάνος Χαρίτος της ΕΡΤ. Μάλιστα αύριο στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση των δημοσιογράφων για να συζητηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και η σειρά με την οποία θα υποβληθούν οι ερωτήσεις.

Το σκηνικό στην ΕΡΤ είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ οι θεματικές ενότητες θα είναι οι εξής:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – Άμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο. Για πρώτη φορά επίσης θα μπορεί ένας αρχηγός να υποβάλλει ερώτηση σε κάποιον άλλο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επτά (με εξαίρεση τον Ν. Μιχαλολιάκο) και θα κάθονται στις θέσεις τους με βάση για εκλογικά ποσοστά των κομμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here