Οι ειδικοί φρουροί μιλούν για το κράτος του… «Εξαρχιστάν»

0
11

 

Για το άβατο της περιοχής των Εξαρχείων μετά από τις «καταδρομικές» επιθέσεις, τους εμπρησμούς, τους προπηλακισμούς και τους τραυματισμούς που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, μιλούν οι ειδικοί φρουροί της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για «επιστροφή στο κράτος του Εξαρχιστάν».
Μάλιστα με τη φράση «Εν τέλει εκεί που οδηγούμαστε, ίσως χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο υπό ίδρυση Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής , εγκαινιάζοντας τη δράση του με τη φρούρηση των συνόρων των Εξαρχείων», κλείνουν οι ειδικοί φρουροί την «ανάλυσή» τους για το «άβατο των Εξαρχείων».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών αναφέρεται:

» Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ «ΚΡΑΤΟΥΣ» ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ »

Με αφορμή σειρά γεγονότων στο τελευταίο διάστημα, κυρίως «καταδρομικών» επιθέσεων, εμπρησμών, προπηλακισμών, τραυματισμών, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις και τραυματισμούς σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στο Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ Αττικής εκτός από την καταδίκη για τις άνανδρες επιθέσεις σε Έλληνες πολίτες και αστυνομικούς που τόλμησαν να «αναπνεύσουν» σε περιοχή άβατο, σημειώνουμε και τα εξής:

Η περιοχή των Εξαρχείων τείνει με γοργούς ρυθμούς να επιστρέψει στο καθεστώς «άβατου» για αστυνομικούς και πολίτες που δεν κατέχουν ιδεολογικό διαβατήριο ταυτόσημο με εκείνους που θέλουν την περιοχή των Εξαρχείων «κράτος εν κράτει».

Η αστυνομική απουσία στην περιοχή αποθρασύνει καθημερινά το «παρακράτος» των Εξαρχείων με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν σημειωθεί γεγονότα μερικά από τα οποία ενδεικτικά αναφέρουμε:

1) 18/11/2015 Επίθεση στον κ. Σκουρλέτη (Καλλιδρομίου, Εξάρχεια)

2) 12/11/2015 Τραυματισμός Αξιωματικού ΕΛ.ΑΣ, πλησίον του Ε.Μ.Π. (διακομίστηκε στο 401)

3) 21/11/2015 Εμπρηστικός μηχανισμός στην οικία Φλαμπουράρη (Εξάρχεια)

4) 30/11/2015 Κατάληψη του Ιταλικού Προξενείου στο Κολωνάκι.

5) 14/12/2015 Επίθεση σε αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ξυλοδαρμός ελεγκτών μετρό.

Η επιστροφή στο κράτος του «ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ» δυστυχώς, εκτός από καταστροφές και λεηλασίες, συνοδεύεται με τραυματισμούς και κινδύνους για ανθρώπινες ζωές, γεγονότα για τα όποια το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που αποφάσισαν σε μια νύχτα να διαλύσουν υπηρεσία που ακύρωνε κάθε έκνομη δράση στην περιοχή, θέτοντας τους για αυτό, προ των ευθυνών τους.

Εν τέλει εκεί που οδηγούμαστε, ίσως χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο υπό ίδρυση Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής , εγκαινιάζοντας τη δράση του με τη φρούρηση των συνόρων των Εξαρχείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here