Οι εξελίξεις στην Ελλάδα πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

0
1

 

Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα δίκτυα της Ε.Ε και των λοιπών διεθνών Μέσων αποτελούν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» με άρθρο του στην πρώτη του σελίδα αναφέρεται σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα κάνοντας λόγο πως μερικές ώρες μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα με πρόωρες εκλογές.

spiegel

Στο ίδιο πλαίσιο και η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οι εκλογές έχουν «κλειδώσει» για τις 20 του Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για ένα παρατεταμένο διάστημα πολιτικής αβεβαιότητας.

diezeit
Και στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild πρώτη είδηση «παίζει» η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι εκλογές που αναμένεται να προκηρύξει για τις 20 Σεπτεμβρίου.

bild

Πρώτη είδηση και στα μεγαλύτερα βρετανικά δίκτυα οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με την εφημερίδα Guardian να φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις ραγδαίες εξελίξεις από την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Τσίπρας προσπάθει να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις από την εσωκομματική του αντιπολίτευση, ελπίζοντας να λάβει μέχρι την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, το φθινόπωρο, μία συγκεκριμένη αναφορά για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

guardian

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Wall Street Journal.

«Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα για να ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την 20ή Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, κάνοντας μια ριψοκίνδυνη κίνηση με στόχο να ενισχύσει την εξουσία του», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να προκηρύξει νέες εκλογές, δηλώνει υπουργός της κυβέρνησής του», είναι ο τίτλος της εφημερίδας New York Times στο σχετικό θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Παρόμοιοι είναι οι τίτλοι και στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Independent με βάση πρωτογενές ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters από την Αθήνα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι επίσης πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Ελληνική κρίση: ο πρωθυπουργός Τσίπρας «θα προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο»».

Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που επικαλείται ως πηγές της διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ιδίως την ΕΡΤ, είναι η πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές αναμένεται ότι θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

«Και η παραίτηση του Τσίπρα;» διερωτάται η Liberation, αναμεταδίδοντας το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το ελληνικό πρακτορείο μόλις το επιβεβαίωσε: ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (…) θα ανακοινώσει επισήμως τη διεξαγωγή εκλογών απόψε και ταυτοχρόνως θα ανακοινώσει την παραίτησή του», γράφει η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου» γράφει η εφημερίδα Le Point στη διαδικτυακή της έκδοση, επικαλούμενη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Figaro, που επισημαίνει: «σύμφωνα με τo AΠΕ-ΜΠΕ, «αναμένεται ένα τηλεοπτικό διάγγελμα από την πλευρά του πρωθυπουργού».
Στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Humanite, μεταφέροντας τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

«Ελλάδα: ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί προκειμένου να προκαλέσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών;» διερωτάται στον ιστότοπό του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Πρώτο θέμα στην ιταλική La Repubblica το θέμα της Ελλάδας με τον τίτλο του άρθρου: «Ο Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του«. Και στο άρθρο που ακολουθεί υπογραμμίζεται ότι στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού η προσφυγή στις κάλπες την 20η Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here