Οι FT και το καλοκαίρι του Γιάνη Βαρουφάκη

0
2

 

Με χαλαρή διάθεση η στήλη των Financial Times Q&A απευθύνει ερώτημα σε πολλές προσωπικότητες της οικονομίας και των επιχειρήσεων πώς θεωρούν το τέλειο καλοκαίρι. Ανάμεσα στους ερωτηθέντες είναι και ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης που όπως ανήρτησε στο ιστολόγιό του απάντησε ως εξής:

 Πώς περνάτε το καλοκαίρι σας;

Όπως κάθε καλοκαίρι: μαζεύοντας εμπειρίες που όταν έρθει ο βαθύς χειμώνας, θα μου επιτρέψουν να αισθάνομαι ακόμη ότι «μέσα μου υπάρχει ένα ανίκητο καλοκαίρι».

Ποιος θα ήταν ο ιδανικός συνταξιδιώτης σας στις διακοπές; (πραγματικό ή φανταστικό;)

Η σύντροφος μου Δανάη για την εκπληκτική της ικανότητα να ανακαλύπτει περίεργα μέρη. Και το πνεύμα του Όσκαρ Ουάιλντ.

Τι περιλαμβάνει η λίστα βιβλίων σου του καλοκαιριού;

Μυθιστορήματα των Edna O’ Brien και Elif Shafak

Προσπαθείς να ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις όταν βρίσκεσαι σε διακοπές;

Το πρόβλημα είναι ότι οι ειδήσεις και τα πρόσφατα γεγονότα είναι εκείνα που «διατηρούν» επαφή μαζί μου. Οι αντοχές μου είναι σημαντικές, αλλά τελικά συχνά αποδεικνύονται μη επαρκείς.

Είναι οι selfies των διακοπών αποδεκτές;

Υπάρχει αρκετή δόση κτητικού ατομικισμού τριγύρω μας. Τα ταξίδια, όπως και η τέχνη και η επιστήμη, είναι πετυχημένα μόνο όταν περιλαμβάνουν απόδραση από τον εαυτό μας- το εγώ μας και υποθέτω και από τις selfies

Ποιο είναι το σουβενίρ που σου έχουν δώσει ή έχεις αγοράσει που θα θυμάσαι για πάντα;

Ένα σκουριασμένο κλειδί ενός ερειπωμένου σπιτιού μιας ηλικιωμένης κυρίας που συνάντησα στα ορεινά της Κρήτης ως σύμβολο μιας μόνιμης πρόσκλησης για να επιστρέψω στην περιοχή.

Ποια είναι η χειρότερη ανάμνηση διακοπών;

Το να είμαι «εγκλωβισμένος» σε ένα γιοτ στο λιμάνι της Μυκόνου και να περιστοιχίζομαι από την «κακοφωνία» εύθυμων αλλά λυπημένων ανθρώπων που προσποιούνται τους ευτυχισμένους.

Αν είχες την τέλεια συμβουλή για διακοπές, ποια θα ήταν;

Είναι η ερώτηση που έχει απαντηθεί πολλά χρόνια πριν από τον πρώτο και καλύτερο ταξιδιώτη- συγγραφέα: «είναι το ταξίδι… όχι ο προορισμός» (Όμηρος, αν και δεν είναι τα ακριβή λόγια του).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here