Οι γελοιότητες Βαρουφάκη ρήμαξαν τις τράπεζες…

Με τα καραγκιοζιλίκια στη ΝΔ πέρασε στο «ντούκου» το μεγάλο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι χρειάζονται, τελικά, μόνο 6 δισ ευρώ από τα 25 δισ που είχε δεσμεύσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Τι δεν είπε; Ότι στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση οι τραπεζικές μετοχές είχαν αξία περίπου 34 δισ ευρώ, ενώ τώρα μόλις 750 εκατ ευρώ. Δεν είπε, δηλαδή, ότι οι επενδυτές (μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι) έχασαν 33,5 δισ ευρώ σε ένα χρόνο.

Οι γελοιότητες του Γιάννη Βαρουφάκη και οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί του έριξαν την οικονομία στα τάρταρα και οδήγησαν τις τράπεζες σε νέα, καθόλου αναγκαία, ανακεφαλαιοποίηση…

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η Μπάμπης Λιάκος λέει:

    Τι δεν είπε ο αιχμηρός: ότι παπαγαλάκια παντός είδους αλλά με ταυτότητα κομματική ή με υπαλληλική σχέση με βαρώνους των ΜΜΕ για περίπου ένα εξάμηνο λιβάνιζαν τους Έλληνες ότι επέρχεται βέβαιη χρεωκοπία και ότι πρέπει να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Έτσι τελικά βρέθηκαν αυτά τα 30+ δις εκτός τραπεζικού συστήματος και στα σεντούκια ή στην κατανάλωση (μ’ αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε και η ύφεση κατά τα επίσημα στοιχεία). Οπότε καλό είναι οι ευθύνες να αποδίδονται σε όλους όσους οφείλονται και όχι μονόπλευρα ανάλογα με το οπτικό πεδίο που μας επιτρέπουν οι παρωπίδες που καθένας μας επιλέγει να φορέσει.


Αφήστε το σχόλιο σας

*