Οι γελοιότητες Βαρουφάκη ρήμαξαν τις τράπεζες…

1
5
epa04614550 Greek Finance Minister Yanis Varoufakis arrives for a Finance Minister meeting at the EU Council headquarters in Brussels, Belgium, 11 February 2015. The Eurogroup will discuss the situation in Greece. EPA/JULIEN WARNAND

Με τα καραγκιοζιλίκια στη ΝΔ πέρασε στο «ντούκου» το μεγάλο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι χρειάζονται, τελικά, μόνο 6 δισ ευρώ από τα 25 δισ που είχε δεσμεύσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Τι δεν είπε; Ότι στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση οι τραπεζικές μετοχές είχαν αξία περίπου 34 δισ ευρώ, ενώ τώρα μόλις 750 εκατ ευρώ. Δεν είπε, δηλαδή, ότι οι επενδυτές (μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι) έχασαν 33,5 δισ ευρώ σε ένα χρόνο.

Οι γελοιότητες του Γιάννη Βαρουφάκη και οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί του έριξαν την οικονομία στα τάρταρα και οδήγησαν τις τράπεζες σε νέα, καθόλου αναγκαία, ανακεφαλαιοποίηση…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι δεν είπε ο αιχμηρός: ότι παπαγαλάκια παντός είδους αλλά με ταυτότητα κομματική ή με υπαλληλική σχέση με βαρώνους των ΜΜΕ για περίπου ένα εξάμηνο λιβάνιζαν τους Έλληνες ότι επέρχεται βέβαιη χρεωκοπία και ότι πρέπει να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Έτσι τελικά βρέθηκαν αυτά τα 30+ δις εκτός τραπεζικού συστήματος και στα σεντούκια ή στην κατανάλωση (μ’ αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε και η ύφεση κατά τα επίσημα στοιχεία). Οπότε καλό είναι οι ευθύνες να αποδίδονται σε όλους όσους οφείλονται και όχι μονόπλευρα ανάλογα με το οπτικό πεδίο που μας επιτρέπουν οι παρωπίδες που καθένας μας επιλέγει να φορέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here