Οι Γερμανοί φέρνουν «ισόπαλους» τους Μέρκελ – Σουλτς

 

Αν ο γερμανικός λαός εξέλεγε άμεσα υποψήφιο, τότε ο Μάρτιν Σουλτς και η Άνγκελα Μέρκελ θα έρχονταν… ισόπαλοι με 41%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «dimap» για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. Κάτι τέτοιο σημαίνει -2% για την νυν καγκελάριο και +5% για τον Μάρτιν Σουλτς σε σχέση με την ανάλογη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα Σουλτς, τα δύο τρίτα των Γερμανών υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την καγκελαρία. Συγκεκριμένα το 64% των Γερμανών πολιτών τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι του SPD τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Επίσης το 79% των ερωτηθέντων κρίνουν ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, το δε 69% πιστεύουν ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον κ. Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%. Το 51% όλων των ερωτηθέντων έχουν τη γνώμη ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

Το 79% των πολιτών θεωρούν ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύουν το 60%.

Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύουν το 68%. Αξιόπιστη θεωρούν την κ. Μέρκελ το 64%, ενώ τον κ. Σουλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63% η οποία υπολείπεται έτσι του κ. Σούλτς, ο οποίος απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών πολιτών.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code