Οι Γερμανοί κατηγορούν τον Τσίπρα ότι έχει βάλει την όπισθεν

0
5

O χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, συμφωνία δεν υπάρχει, η Μέρκελ με τον Σόιμπλε δε δέχονται να αρχίσει η χρηματοδότηση αν δεν αλλάξει άρδην θέσεις η ελληνική κυβέρνηση, και ο γερμανικός Τύπος επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Η κορυφαία οικονομική εφημερίδα Handelsblatt κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει βάλει την όπισθεν, ακυρώνοντας βήματα  που είχαν ήδη εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως οι περικοπές θέσεων εργασίας στο Δημόσιο. «Ο Τσίπρας απαρνείται μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, να τονώσουν τις επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, εν συντομία να θωρακίσουν τη χώρα για το μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει ότι η χώρα υποχωρεί ξανά στην ύφεση: «Αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού».

Παράλληλα, εκτιμά ότι ότι η Αθήνα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης «προκειμένου να διαφυλαχθεί από τη χρεοκοπία. (…) Είναι όμως σαφές: Πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια επιτρέπεται να χορηγηθεί μόνο εφόσον η κυβέρνηση στην Αθήνα συνετιστεί. Για να γίνει αυτό δεν απομένει πολύς χρόνος στον Τσίπρα».

Την ίδια ώρα και η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει το δικό της «εσωτερικό μέτωπο» σε σχέση με την Ελλάδα, αφού πολλοί βουλευτές εκφράζουν την αγωνία τους για την όλη κατάσταση.

 

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Handelsblatt, η ηγετική ομάδα της ΚΟ του Χριστιανοδημοκρατικού και Χριστιανοκοινωνικού κόμματος επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επέμενε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία μέλος της Ευρωζώνης, αλλά σε κάποιο σημείο φέρεται να παρομοίασε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη σαν δύο ασκούμενους που κάνουν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

«Δεν είναι πλέον μυστικό ότι αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί θεωρούν ότι ο Γιούνκερ λόγω των διαφορετικών προτεραιοτήτων του κρατά εφεκτική στάση απέναντι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το ΔΝΤ που εμμένει στην ίδια σκληρή γραμμή. Αλλά κανείς δεν παραδέχεται ανοιχτά ότι υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στους τρεις θεσμούς», σημειώνει η Deutsche Welle.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here