Οι ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Ολάντ – Ο φίλος Τσίπρας

0
11

 

Δύο κεφάλαια με ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονται στο βιβλίο των Antonin Andre και Karim Rissouli υπό τον τίτλο «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο» που αφορά τον Φρανσουά Ολάντ.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ιδιωτικές συζητήσεις όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 24 Μαΐου 2016, των δύο συγγραφέων με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, υπάρχουν αναφορες για τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου 2015 και για τον «φίλο» Τσίπρα.

Το κεφάλαιο «20» με τίτλο: «Ο φίλος Τσίπρας» είναι αφιερωμένο στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015, στις Βρυξέλλες. Αντίστοιχα, στο κεφάλαιο «21», με τίτλο: «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω» ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρει: «Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here