Οι κινητοποιήσεις για την παιδεία κλιμακώνονται ξανά στη Χιλή (BINTEO)

0
6

 

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Χιλής, του Σαντιάγο, ανάμεσα σε αστυνομικούς και φοιτητές και μαθητές που διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι η κυβέρνηση της χώρας καθυστερεί υπερβολικά να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι μαθητές και οι φοιτητές προσπάθησαν να κλείσουν την Αλαμέδα, μια από τις βασικές οδικές αρτηρίες του Σαντιάγο και να διαδηλώσουν μπροστά στον χώρο του προεδρικού μεγάρου Λα Μονέδα. Όμως μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας απώθησαν το πλήθος των νεαρών κάνοντας χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση και δακρυγόνων. Ομάδες διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και έστησαν φλεγόμενα χαρακώματα.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν εν μέσω της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στη Χιλή για το θέμα της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Εμείς, οι φοιτητές, αποφασίσαμε να περάσουμε στην επίθεση», δήλωσε η Μάρτα Ματαμάλα, πρόεδρος της ένωσης των σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Σαντιάγο, μιλώντας σε ΜΜΕ της Χιλής. «Θα παραμείνουμε στους δρόμους. Από σήμερα και στο εξής, οι διαδηλώσεις θα κλιμακωθούν».

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZHvREuQuJ1A

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here