Οι «νεκροθάφτες» της ελληνικής οικονομίας έχουν πάρει το πάνω χέρι

1
5

Η ανατροπή στις διαπραγματεύσεις που ζούμε τα τελευταία 24ωρα έχουν δυο ονοματεπώνυμα: Πωλ Τόμσεν και Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Ο Δανός «νεκροθάφτης» της ελληνικής οικονομίας με τα υφεσιακά μέτρα που έχει επιβάλει από το 2010, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Γερμανό υπουργό, ο οποίος προωθεί (από την πίσω πόρτα, μιάς που η Μέρκελ τον έχει παρακάμψει) την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας ή την έξοδό της από το ευρώ.

Στην πραγματικότητα η Κριστίν Λαγκάρντ δεν κάνει βήμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Τόμσεν, που έχει προαχθεί σε υπεύθυνο του ΔΝΤ για την Ευρώπη. Εκείνος, άλλωστε, επέβαλε το πλεόνασμα 1% για το 2015, ανατρέποντας την απόφασή της να δεχθεί πλεόνασμα 0,8% -πράγμα που από μόνο του σήμαινε επιπλέον μέτρα για φέτος, ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αποφασίσει να κινηθεί προς έναν ανεκτό από την Αθήνα συμβιβασμό, αφήνοντας στην άκρη τις διαφωνίες Σόιμπλε. Εκείνος, όμως, βρήκε τον τρόπο να περάσει τις ακραίες απόψεις του. Συγκρότησε μέτωπο με τον Τόμσεν και, έτσι, όρθωσε τοίχο απέναντι στην Ελλάδα, χωρίς να φαίνεται πουθενά ο ίδιος.

Στην πραγματικότητα ο Σόιμπλε εκμεταλλεύεται τη φοβία της καγκελαρίου μπροστά στην απειλή να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Και όσο τα ευρωπαϊκά κράτη (με πρώτο τη Γερμανία) δε συζητούν πιθανότητα «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, όπως ζητά επιμόνως το ΔΝΤ, τόσο ο Τόμσεν θα μπορεί να σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό μας, με την ευγενική υποστήριξη του Σόιμπλε..

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα σταματήσουμε ποτέ να φορτώνουμε τα λάθη μας στους ξένους;Τη μια μας φταίει ο Σόιμπλε, την άλλη η Λαγκάρντ, την άλλη ο Αυστριακός υπουργός, την άλλη η Μέρκελ και ποιος άλλος δε μας φταίει.5 χρόνια δεν κάναμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αυτές που μας υποδείκνυαν οι δανειστές, για να μην πειραχτεί το πελατειακό και κομματικό κράτος του δημοσίου και πριν από 5 μήνες κανείς δε σκέφτηκε το μαύρο μας το χάλι και επεδίωξαν οι ανόητοι πολιτικάντηδες να κάνουμε εκλογές για να πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Και 5 μήνες αυτός δεν κυβερνά αλλά παρακολουθούμε τις ανόητες τακτικές του Βαρουφάκη να ξεγελάσει του εταίρους και δανειστές, λες και αυτοί είναι ηλίθιοι, καταστρέφοντας ό,τι είχε διορθωθεί με τεράστιες θυσίες κάθε Έλληνα. Και τώρα σκούζουν σαν τα ποντίκια αφού για να μας δώσουν και πάλι χρήματα αυτά που πριν λίγο δεν ήθελαν μας ζητάνε αυστηρά να εφαρμόσουμε δύσκολα οικονομικά μέτρα. Όλοι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν είναι ανίκανοι. Δεν έχουν πατριωτική συνείδηση αλλά κομματική. Δυστυχώς για τους Έλληνες και για την πατρίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here