Οι Νοτιοευρωπαίοι βλέπουν πιο θετικά την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

0
7

Οι Νοτιοευρωπαίοι βλέπουν σήμερα πιο θετικά την ΕΕ καθώς η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζει σημάδια ύφεσης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Pew Research Center που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Εξαίρεση αποτελούν οι Γερμανοί, των οποίων η άποψη έχει γίνει πιο αρνητική.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις έξι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ όπου συγκεντρώνεται το 70% του πληθυσμού των 28 χωρών-μελών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 64% των Ιταλών και το 63% των Ισπανών έχουν πολύ θετική ή σχετικά θετική άποψη για την ΕΕ, σε σχέση με το 46% και 50% που ήταν τα ποσοστά αυτά αντίστοιχα πριν από ένα χρόνο.

Στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία οι απόψεις των πολιτών εμφανίζονται σταθερές με το 55%, 51% και 72% αντίστοιχα να βλέπουν θετικά την ΕΕ, αλλά στη μεγαλύτερη οικονομία, τη Γερμανία, οι θετικές απόψεις έχουν μειωθεί στο 58% από 66%.

Τον περασμένο χρόνο, το 53% των πολιτών της ΕΕ είχε θετική εικόνα για το ευρωπαϊκό μπλοκ, το 2013 το 52%, ενώ φέτος το ποσοστό, κατά μέσον όρο, ανέρχεται σε 61%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here