Οι οφειλές σε τράπεζες και ταμεία στη συνάντηση Στουρνάρα – Οικονομικού Επιμελητηρίου

0
3

 

Η συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια, τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντινίδη και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Παναγιώτη Νταή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «την τεχνική βοήθεια από το τμήμα μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος θα παράσχει, όποτε χρειαστεί, η κεντρική τράπεζα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο της πρότασης, που έχει καταθέσει το επιμελητήριο, για τη συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία».

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ώστε η ρύθμιση αυτή να συζητηθεί και τυχόν εφαρμοστεί, μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης, καθώς και ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εντάξει και να ευνοήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Ο διοικητής της ΤτΕ, επισημαίνει το επιμελητήριο, εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών όσο και για την άρση των capital control και στάθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here