Οι περιοχές που θα κρίνουν τη μάχη Μειμαράκη -Κυριάκου

0
7

Από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν στον 2ο γύρο όσοι στον 1ο επέλεξαν Άδωνι Γεωργιάδη στο Λεκανοπέδιο και όσοι συντάχθηκαν με τον Απόστολο Τσιτζικώστα, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η αναμέτρηση Μεϊμαράκη -Μητσοτάκη στις 10 Ιανουαρίου. Και αυτό διότι πρόκειται για πολυάνθρωπες περιφέρειες, στις οποίες οι δυο υποψήφιοι που αποκλείστηκαν, πήραν υψηλά ποσοστά.

Ειδικότερα, στην Α’ και Β’ Αθηνών, όπως και στη Β’ Πειραιώς και στο Υπόλοιπο Αττικής, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε το 17%. Αν οι ψηφοφόροι του ακολουθήσουν την προτροπή του και ρίξουν την ψήφο τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η μάχη μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αμφίρροπη -ή και νικηφόρα για τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αντίστοιχα, στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, την Πιερία, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Ημαθία, την Καστοριά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά, συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, μάλιστα, τερμάτισε πρώτος.

Τι θα κάνουν τώρα οι ψηφοφόροι του, με δεδομένο ότι ο ίδιος δηλώνει ουδέτερος; Θα απόσχουν; Θα μοιραστούν μεταξύ των δυο υποψηφίων; Ή θα συνταχθούν, κυρίως, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως συνιστά ο («και μακεδονάρχης») Κώστας Καραμανλής;

Πόσοι από τους 400,οοο ψηφοφόρους του 1ου γύρου θα δώσουν, άραγε, το παρόν και στον 2ο; Όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή τους τόσο περισσότερο ωφελείται ο νικητής του 1ου, δηλαδή ο Μεϊμαράκης.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες και θα διαπιστώσετε ότι ο Μεϊμαράκης επικράτησε στις φτωχότερες περιοχές της χώρας και στον αγροτικό κόσμο (Θεσσαλία), ενώ ο Μητσοτάκης στις αστικές και εκείνες με σχετικά υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, ενώ πολύ καλά πήγε και στην Κρήτη.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here