Οι Podemos προηγούνται στις δημοσκοπήσεις των σοσιαλιστών

0
7

 

Η συμμαχία του κόμματος Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, και του σχηματισμού Ενωμένη Αριστερά (IU) θα υποσκελίσει το σοσιαλιστικό κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της 26ης Ιουνίου και θα γίνει η δεύτερη πολιτική δύναμη στην Ισπανία, πίσω από τους συντηρητικούς του Μαριάνο Ραχόι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα El Pais.

Η Unidos Podemos (Ενωμένοι Μπορούμε), η συμμαχία του Podemos (το οποίο ιδρύθηκε το 2014) και της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida, κληρονόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος), θα έπαιρνε 23,2% των ψήφων, περισσότερες από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) που βρίσκεται στο 20,2%, σύμφωνα μ’ αυτή τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia στις 17 και 18 Μαΐου σε δείγμα 1.200 προσώπων.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι αναμένεται ότι θα σταθεροποιήσει τον Ιούνιο την πρώτη θέση του με 29,9% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δηλαδή ελαφρώς περισσότερες από το 28,7% που του είχε επιτρέψει να εκλέξει 123 βουλευτές στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το PP θα επωφεληθεί από τη σχετικά χαμηλή συμμετοχή, που αναμένεται ότι θα φτάσει το 68%, πέντε μονάδες μικρότερη από εκείνη του Δεκεμβρίου, αναφέρει η El Pais.

Τέλος το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos αυξάνει το ποσοστό του σε 15,5%, από το 13,9% του Δεκεμβρίου, που του είχε επιτρέψει να εκλέξει 40 βουλευτές, και παραμένει τέταρτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here