Oι πρόσφυγες δεν ενοχλούν τους κορμοράνους;

0
5
Ο Δήμος Μπουλούκος με αφορμή την εγκατάσταση μεταναστών στον Βοτανικό, θυμάται την πονεμένη ιστορία με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και σηκώνει ψηλά τα χέρια για μία χώρα που έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής!
Oι πρόσφυγες δεν ενοχλούν τους κορμοράνους;

Να γυρίσουμε έξι χρόνια πίσω, όταν ο Παναθηναϊκός προχωρούσε με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο της κατασκευής του νέου του γηπέδου στον Βοτανικό, στην πανίσχυρη εποχή της πολυμετοχικότητας, όταν ακόμα λεφτά υπήρχαν στην Ελλάδα.

 

 Τα πλάνα είχαν καταστρωθεί, σχέδιο για το γήπεδο υπήρχε, ακόμα και χρηματοδότηση υπήρχε, ενώ η Διπλή Ανάπλαση – στην οποία είχε συμπεριληφθεί το γήπεδο – ήταν νόμος του κράτους.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν υπολόγιζε τότε στους περίφημους 131 ευαίσθητους κατοίκους της περιοχής που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχαν την αναστολή της έναρξης των έργων, με το πρόσχημα ότι η περιοχή είναι υγροβιότοπος που σε ένα διάστημα του χρόνου φιλοξενεί κορμοράνους!

Φυσικά τα συμπαθητικά πτηνά ήταν το πρόσχημα, καθώς όπως είχε αποκαλύψει το 2009 ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα περιβάλλοντας Χάρης Κωνσταντάτος, «θα συνεχίσει να πολεμάει τους εργολάβους και τους μεσίτες που πάνε να φάνε τα τελευταία κομμάτια της ελεύθερης γης του Ελαιώνα κερδοσκοπώντας και θα αντιστέκεται στην τσιμεντοποίηση», εννοώντας φυσικά το εμπορικό κέντρο που θα κατασκεύαζε μαζί με το γήπεδο ο Μπάμπης Βωβός.

Η καθυστέρηση με την απόφαση του ΣτΕ ήταν αρκετή για να μην γίνει τελικά το γήπεδο, καθώς στο κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι να αποφασίσει ξανά το Συμβούλιο της Επικρατείας, χάθηκε σημαντικός χρόνος, η κρίση χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας και η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό μας άφησε!

Από τότε ο Βοτανικός παρέμενε ένας τεράστιος σκουπιδότοπος, μέχρι να έρθει η νέα κυβέρνηση και να χρησιμοποιήσει ένα μέρος του, φτιάχνοντας εγκαταστάσεις για 200-300 πρόσφυγες

Μία περιοχή που θα μπορούσε να αποτελεί κόσμημα για την πρωτεύουσα φιλοξενώντας ένα εξαιρετικό μητροπολιτικό πάρκο, έγινε χωνευτήρι ψυχών, μόνο και μόνο για να ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι έχει σωστή πολιτική στο μεταναστανευτικό και για να κάνουν βόλτα για τα απαραίτητα πλάνα στα κανάλια, ο Φλαμπουράρης και η Χριστοδουλοπούλου!

Φυσικά λύση δεν υπάρχει δίνοντας στέγη σε 2-3 εκατοντάδες ανθρώπους, όταν υπάρχουν χιλιάδες που έχουν κάνει κατάληψη σε όλα τα νησιά.

Λύση δεν δίδεται βάζοντας κοντέινερ, έστω και με… δωρεάν wifi, σε μία περιοχή που θα μπορούσε να είναι το καμάρι της πρωτεύουσας, αλλά πλέον χρησιμοποιείται για ό,τι θέλει να κρύψει η ελληνική κοινωνία… κάτω από το χαλάκι!

Λύση θα μπορούσε να είχε δοθεί, εάν άφηναν τον Παναθηναϊκό να κάνει το γήπεδό του, δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας (εννοείται μαζί με το εμπορικό κέντρο) και δίνοντας έναν επιπλέον προορισμό στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα.

Αλλά πάντα σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικές και ιδεολογικές εμμονές θριαμβεύουν έναντι του γενικότερου συμφέροντος και η κοινή λογική πάει συνεχώς περίπατο…

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here