Συρία – Οι πρώτες φωτογραφίες από την ανακατάληψη της Παλμύρα

0
21

 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας πήραν ξανά στα χέρια τους την ιστορική πόλη της Παλμύρας, την οποία είχε καταλάβει το ISIS τον Μάιο του 2015.

Η συριακή δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις και ο στρατός με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ανακατέλαβαν την πόλη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί στρατηγικό πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας, σε συντονισμό με τις λαϊκές ένοπλες δυνάμεις, έχουν πάρει τον έλεγχο της αρχαίας ακρόπολης Παλμύρας, προκαλώντας πολλές απώλειες στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους», τονίζουν τα συριακά κρατικά μέσα.

Οι πρώτες φωτογραφίες παρουσιάζουν στρατιώτες να βρίσκονται στην ιστορική πόλη της Συρίας, αποκαλύπτοντας τα μνημεία που κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος.

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία μέσω δικτύου πηγών, σημείωσε πως ακόμη γίνονται μάχες έξω από την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε την αρχαία πόλη, η οποία ήταν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με τον διευθυντή Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ να δηλώνει πως οι ναοί θα ανοικοδομηθούν.

«Είμαι τόσο ευχαριστημένος που η απελευθέρωση πλησιάζει… που αυτός ο εφιάλτης τελειώνει προτού να είναι πολύ αργά, δηλαδή που αποφεύγουμε μια πλήρη καταστροφή της αρχαίας πόλης», είχε πει.

Την Παρασκευή, το NBC ανέφερε πως οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν το «Νο 2» του ISIS, Haji Iman, ο οποίος εθεωρείτο το δεξί χέρι του Omar al-Baghdadi, αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here