Οι Ρώσοι ενημέρωσαν για το πραξικόπημα

0
4

 

Αποκαλύψεις κάνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik που αναφέρει πως Ρώσοι ήταν αυτοί που υπέκλεψαν πληροφορίες για το πραξικόπημα και ενημέρωσαν αμέσως τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Το Sputnik που επικαλείται μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρει πως «οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες άκουσαν την εντολή των πραξικοπηματιών για εξουδετέρωση του Ερντογάν και ενημέρωσαν τον Τούρκο πρόεδρο».

Σύμφωνα με το ιρανικό «Fars News», το οποίο επικαλείται το Sputnik, την προηγούμενη εβδομάδα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να υποκλέψουν επικοινωνίες του τουρκικού στρατού, που έδειχναν πως οργανωνόταν πραξικόπημα κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Ανάμεσα στις συνομιλίες φέρεται πως ήταν και η εντολή των στασιαστών στους στρατιώτες που τους ακολουθούσαν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν -να συλλάβουν ή να σκοτώσουν-, τον Τούρκο πρόεδρο που παραθέριζε σε θέρετρο στη Μαρμαρίδα.

Οι Ρώσοι μετέφεραν αμέσως την πληροφορία στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT), σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οπότε ενημερώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διαφυγή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here