Οι… σκαφάτοι μπαίνουν στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ

0
9

 

Τέσσερις ομάδες εργασίας και μια συντονιστική ομάδα για τις ομάδες εργασίας, συστήνονται στο υπουργείο Οικονομικών μετά απο απόφασή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με στόχο τη δημιουργία και την εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου τουριστικών και μικρών σκαφών αναψυχής, αλλά και την αποτελεσματική είσπραξη του νομοθετημένου τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Το έργο που θα αναλάβουν οι ομάδες:

1.Τη δημιουργία και εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου τουριστικών και μικρών σκαφών, καθώς και των πληροφοριών που απορρέουν από αυτό, προκειμένου να αποκλειστούν οι περιπτώσεις απώλειας εσόδων καθώς και να καταστεί δυνατή η αποτύπωση των σκαφών που κινούνται και ενεργοποιούνται επαγγελματικά στις ελληνικές θάλασσες.

2. Τον καθορισμό των προδιαγραφών για την άμεση εφαρμογή και την αποτελεσματική είσπραξη τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, οποιασδήποτε σημαίας (Ε.Ε. και τρίτων χωρών) που χρησιμοποιούν τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, εξαιρουμένων των πλοίων που εκτελούν αβλαβή διέλευση κατά το διεθνές δίκαιο.

3. Την τελική επεξεργασία των προδιαγραφών, όπως καθορίζονται στον ν. 4256/2014 (Α’92), για την άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου.

4. Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το πόρισμα των ομάδων εργασίας προβλέπεται ότι θα παραδοθεί έως τις 23 Ιουνίου 2016 στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Με άλλη απόφαση Τσακαλώτου άλλωστε, συστήνεται επιτροπή για την ομαλή μετάβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από την 1η Ιανουαρίου 2017

Πηγή: Euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here