Οι Σκοπιανοί επαναπροώθησαν στην Ελλάδα 11.803 μετανάστες

0
12

 

Εντυπωσιακός ο αριθμός των επαναπροωθημένων προσφύγων από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ ταυτόχρονα η αντίστοιχη διαδικασία από την Ελλάδα προς την Τουρκία έχει «παγώσει».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η διευθύντρια του τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς ανέφερε πως έχουν επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα συνολικά 11.803 πρόσφυγες που είχαν περάσει παράνομα στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η κα Σπίροβα ξεκινά από τις 8 Μαρτίου πέντε ημέρες πριν από την «μεγάλη έξοδο» προσφύγων την Καθαρά Δευτέρα.

Τότε περίπου 2.000 άτομα, υποκινούμενα από αλληλέγγυους πέρασαν μαζικά στο έδαφος της πΓΔΜ διασχίζοντας τον παραπόταμο του Αξιού, Μάλα Ρέκα, για να συλληφθούν και να επαναπροωθηθούν το ίδιο βράδυ πίσω στην Ελλάδα με παράτυπες διαδικασίες.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι σκοπιανές αρχές ανακοίνωσαν κατά διαστήματα νέες συλλήψεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων από το έδαφός τους, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες το φαινόμενο λαμβάνει μαζικότερες διαστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here