Οι τελευταίες ώρες του Κάμερον ως πρωθυπουργού

0
3

 

Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξαν οι βουλευτές των Τόρις στον Ντέιβιντ Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων, χειροκροτώντας τον όρθιοι κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ χειροκροτήματα έλαβε και από μερίδα των Εργατικών όχι όμως και από τον Τζέρεμι Κόρμπιν και την ηγετική ομάδα της αντιπολίτευσης.

Ήταν η τελευταία του ομιλία στη Βουλή ως πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τη διάδοχό του, Τερέζα Μέι, να κρατήσει τη χώρα «κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», μετά την αποχώρησή της από αυτήν. «Η συμβουλή μου στη διάδοχό μου, η οποία είναι εξαίσια διαπραγματευτής, είναι ότι πρέπει να μείνουμε όσο πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται, για λόγους σχετικούς με το εμπόριο, τη συνεργασία και την ασφάλεια», είπε ο κ. Κάμερον.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες της Ε.Ε. που ζουν και δουλεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να παραμείνουν εκεί και μετά την αποχώρηση της χώρας από το μπλοκ των 28 χωρών.

Ο Κάμερον νωρίτερα επισκέφθηκε για τελευταία φορά το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία, προκειμένου να προετοιμαστεί για την «Ώρα του Πρωθυπουργού», όπου απάντησε ως πρωθυπουργός της χώρας σε ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ βρετανικών ΜΜΕ ο Κάμερον ήταν ευδιάθετος, έκανε χιούμορ, ακόμα και για τον εαυτό του (λέγοντας ότι «κάποτε ήμουν το μέλλον»…) και ευχαρίστησε την «εκπληκτική» σύζυγό του, προτού αναχωρήσει για τα ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, προκειμένου να παραδώσει στη Βασίλισσα Ελισάβετ την παραίτησή του. Μάλιστα, ο Κάμερον αστειεύθηκε για το ραντεβού αυτό, λέγοντας ότι εκτός από αυτή τη συνάντηση «η ατζέντα μου είναι ανοιχτή για σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here