Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4, ενώ τα κανάλια σήμερα είναι 5…

0
3

 

 

Με τη διαδικασία του επείγοντος εισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τις άδειες θα μπορούν να διεκδικήσουν ανώνυμες ή υπό σύσταση ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, οι οποίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης και έχουν ως εταιρικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης αλλά και Δήμοι.

Παράλληλα, απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή των μετόχων των καναλιών σε επιχειρήσεις ερευνών της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και σε διαφημιστικές επιχειρήσεις.

Η χρονική διάρκεια των αδειών παρόχων περιεχομένου είναι 10 έτη, ενώ ο τελικός αριθμός των αδειών θα καθοριστεί, όπως αναγράφεται, από τον αρμόδιο υπουργό σε συνεργασία με το ΕΣΡ.

Όποιος συμμετάσχει στον ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό θα είναι υποχρεωμένος να βάλει σε λογαριασμό 8 εκατ ευρώ ως εγγύηση, ενώ οι μετοχές της εταιρείας του θα είναι ονομαστικοποιημένες μέχρι φυσικού προσώπου.

Παράλληλα, συστήνεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρωεκπομπής το οποίο θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΕΡΤ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here