Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν, λέει ο διασωθείς Ρώσος πιλότος (ΒΙΝΤΕΟ)

0
3
2746112 11/25/2015 Rescued pilot of the Russian Air Force's Su-24 jet, Captain Konstantin Murakhtin, center, answers journalists' questions at Khmeimim Air Base in Latakia. Dmitriy Vinogradov/Sputnik

 

Ο επιζών χειριστής του ρωσικού μαχητικού το οποίο κατερρίφθη από την τουρκική αεροπορία Konstantin Murakhtin δήλωσε ότι ο ίδιος και ο δεύτερος πιλότος δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πριν από την κατάρριψη.

Ο Ρώσος στρατιωτικός τόνισε ακόμη ότι το αεροσκάφος του δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και ότι και οι δύο χειριστές γνώριζαν την περιοχή όπου πετούσαν «σαν την παλάμη του χεριού τους».

«Είναι αδύνατον να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο τους, έστω και για ένα δευτερόλεπτο είπε ο Konstantin Murakhtin στο δίκτυο Rossiya 1, και πρόσθεσε «πετούσαμε σε ύψος 6.000 μέτρων με πολύ καλό καιρό και τα τη διάρκεια της πτήσεις είχα τον απόλυτο έλεγχο της πορείας μας».

«Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτική και γι’ αυτό δεν αλλάξαμε και την πορεία μας. Πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ του δικού μας βομβαρδιστικού Su-24 και των τουρκικών F-16. Aν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να πετάξουν δίπλα στα φτερά μας», συμπλήρωσε.

«Υπό αυτές τις συνθήκες ο πύραυλος χτύπησε το αεροσκάφος μας στο πίσω μέρος. Δεν έιχαμε χρόνο να κάνουμε ελιγμούς διαφυγής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here