Οι βομβιστές των Βρυξελλών είχαν στο στόχαστρο και τον Βέλγο πρωθυπουργό

 

Στοιχεία από υπολογιστή που εντοπίστηκε πεταμένος μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών, καταδεικνύουν ότι οι βομβιστές είχαν στους πιθανούς τους στόχους τον πρωθυπουργό του Βελγίου.

Το στοιχέια αυτό αναφέρει το BBC προσθέτωντας ότι οι τρομοκράτες είχαν κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για πληροφορίες που αφορούν στο γραφείο αλλά και στο σπίτι του Σαρλ Μισέλ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπολογιστής ίσως να περιείχε φάκελο με σχέδια του κτιρίου, αλλά και φωτογραφίες από το δρόμο έξω από το γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού. Πρόκειται για τον υπολογιστή στον οποίο βρέθηκε και το τελευταίο μήνυμα ενός εκ των βομβιστών.

Σε αυτό, ο Μπραχίμ ελ-Μπακράουι, ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που «χτύπησαν» το αεροδρόμιο, έγραφε ότι ένιωθε κυνηγημένος και ότι δεν ήταν πλέον ασφαλής.

Ο υπολογιστής βρέθηκε μία ημέρα μετά από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τον είχαν πετάξει σε κάδο απορριμάτων, σε δρόμο της περιοχής του Σάερμπεεκ. Τρεις από τους υπόπτους, που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του αεροδρομίου, έφυγαν από σπίτι που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, με ταξί, τη μοιραία ημέρα. Ο οδηγός του ταξί ήταν εκείνος που οδήγησε στη συνέχεια την αστυνομία σε αυτή τη διεύθυνση και μετά από την έρευνα εντοπίστηκαν εκρηκτικά εκεί.

Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, η εφημερίδα De Tijd αναφέρει ότι ο υπολογιστής περιείχε λεπτομέρειες και φωτογραφίες από το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το γραφείο του Σαρλ Μισέλ, όπως και της επίσημης κατοικίας του.

Το γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τον σταθμό του μετρό Μάελμπεκ, εκεί όπου έγινε επίσης επίθεση αυτοκτονίας. Η De Standaard από την άλλη αναφέρει ότι μόνο το γραφείο του Σαρλ Μισέλ ήταν αντικείμενο των διαδικτυακών ερευνών των τρομοκρατών. «Αλλά έψαξαν στο Google και εκατοντάδες άλλα πράγματα», ανέφερε πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*