Οι υποψήφιοι του Ρέντσι και του Γκρίλο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον β’ γύρο

0
3

 

Η Κεντροαριστερά του Ρέντσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υπεροχή που επιθυμούσε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές, έστω και αν ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι «στην πραγματικότητα, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για την επικύρωση των συνταγματικών αλλαγών».

Το κίνημα Πέντε Αστέρων έφερε πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη Ρώμη, ενώ παραμένει εντός παιχνιδιού, για τον δεύτερο γύρο, και στο Τορίνο. Ο ιδρυτής του Μπέπε Γκρίλο δεν αναμείχθηκε ιδιαίτερα στην προεκλογική εκστρατεία, δεν υπήρξαν ακραίες τοποθετήσεις, και αυτό μάλλον ευνόησε το κίνημα στο να πείσει και αρκετούς μετριοπαθείς ψηφοφόρους, εκτός -φυσικά- και από πολλούς δυσαρεστημένους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την Κεντροδεξιά, η περίπτωση του Μιλάνου δείχνει ότι παραμένει ισχυρή μόνον όταν συμμαχεί με τη Λέγκα του Βορρά και την Ακροδεξιά, ενώ στη Ρώμη ο υποψήφιος που στήριξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπέρασε το 10% των ψήφων. Κάτι που επιβεβαιώνει ότι ο πρώην Καβαλιέρε έχει χάσει την παλιά του ισχύ και θα έπρεπε μάλλον να βιαστεί να καταφέρει να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη ο οποίος να λειτουργήσει ως ενωτικό στοιχείο για όλη την συντηρητική παράταξη.

Στα αποτελέσματα συγκεκριμένα, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Ρώμης, σε δυο εβδομάδες, πρόκειται να λάβουν μέρος, τελικά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του κινήματος Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι, και της Κεντροαριστεράς Ρομπέρτο Τζακέτι. Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, η οποία έχει ξεπεράσει το 50% των εκλογικών τμημάτων, έχουν λάβει, αντίστοιχα, το 35,8% και 24,4% των ψήφων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here