ΟΗΕ: 1 εκατ. μετανάστες από Αφρική, Μ. Ανατολή και Ασία το 2016

0
3

 

Στην κοινή εκτίμηση ότι το 2016 στην Ευρώπη θα φτάσουν 1 εκατομμύριο μετανάστες από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία διατύπωσαν σε έκθεσή τους οργανώσεις που ασχολούνται με το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τα επίπεδα του 2015 «στη χειρότερη μεταναστευτική κρίση για την Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως αναφέρεται στην έκθεση που μεταξύ άλλων υπογράφουν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αν και ο εμφύλιος στη Συρία θα συνεχίσει να αποτελεί τη βασική πηγή μεταναστών, ένας αυξημένος αριθμός θα προέλθει από τη νοτιοδυτική Ασία και τις χώρες της Βόρειας και της Δυτικής Αφρικής.

Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί δραστικά φέτος, επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία εκτιμάται ότι περίπου 6,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν γίνει εσωτερικοί μετανάστες και άλλα 4 εκατ. έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Αίγυπτο, στο Ιράκ, την Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν επίσης ότι πρόβλημα θα υπάρξει και με το Αφγανιστάν καθώς οι συνθήκες ασφαλείας στη χώρα επιδεινώνονται και η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

«Οι συνεχιζόμενες αφίξεις πιθανότατα θα προκαλέσουν ένταση στις χώρες υποδοχής και στην προθυμία τους να υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγε» προστίθεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν 65 οργανισμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here