ΟΗΕ: Συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Λιβύη

 

Ομόφωνα επικύρωσε το  Συμβούλιο Ασφαλείας τη συμφωνία που υπεγράφη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις της Λιβύης για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Oι δυτικές δυνάμεις ελπίζουν ότι θα φέρει σταθερότητα και θα συμβάλλει στη μάχη ενάντια στο ISIS, το οποίο εντείνει τη δράση του στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κείμενο της οποίας κατήρτισε η Βρετανία, ξεκαθαρίζει ότι η μελλοντική κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Λιβύη, με έδρα την Τρίπολη, θα είναι η μόνη που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ζητήσει σύντομα από τις δυτικές δυνάμεις τη διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά θα επιθυμούσε ο ΟΗΕ να άρει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην χώρα.

«Έχουμε σκοπό να πολεμήσουμε μόνοι μας το ΙΚ», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Πρόσθεσε πως η Λιβύη μπορεί τελικά να χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη από δυτικές χώρες στην μάχη ενάντια στο ΙΚ, αλλά τόνισε πως ένα τέτοιο αίτημα, αν γίνει, δεν θα υποβληθεί άμεσα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code