Οικονομολόγοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Τσίπρα να επανεξετάσει το δημοψήφισμα

0
15

 

Την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα τρεις κορυφαίοι Έλληνες οικονομολόγοι που έχουν στηρίξει στο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι οικονομολόγοι Μελάς, Ρομπόλης και Βεργόπουλος, ζητούν με επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να επανεξετάσει το δημοψήφισμα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Ο Κώστας Βεργόπουλος είναι κορυφαίος Έλληνας οικονομολόγος που ζει και εργάζεται στη Γαλλία, ο Σάββας Ρομπόλης χρόνια σύμβουλος της ΓΣΕΕ ειδικός στις μελέτες για το ασφαλιστικό και συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη, ενώ ο Κώστας Μελάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους της Αριστεράς.

Ολόκληρη η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Προς Πρωθυπουργό Αθήνα 30.06.2015

κ. Α. Τσίπρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους λόγους που σας οδήγησαν στην διακοπή των διαπραγματεύσεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με τις εκβιαστικές ενέργειες τους οι δανειστές στοχεύουν στην δημιουργία «ασύμμετρων σχέσεων εξάρτησης» με την χώρα μας. Όμως ακόμα και στις συνθήκες αυτές που ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρούμε ότι το βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν συμπίπτει με την επιλογή της διακοπής των διαπραγματεύσεων, γιατί αντικειμενικά περιορίζει τη δυνατότητα κατάθεσης και διαπραγμάτευσης εναλλακτικών και έντιμων λύσεων με τις λιγότερες συνέπειες για τη χώρα μας και το λαό μας.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε με πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα, που άλλωστε σας διακρίνει, να αναλάβετε πρωτοβουλία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επανεξέτασης του δημοψηφίσματος της Κυριακής 05.07.2015, το οποίο εκτιμούμε ότι, εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here