Οικουμενική ζήτησαν Φώφη, Λεβέντης από τον Τσίπρα

0
6

Συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης ζήτησαν από τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης, στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπ[ό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο Κυριάκος επέμεινε στο διαχωρισμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, με δημιουργία κλειστών στρατοπέδων.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε  την πρόταση των προέδρων ΠΑΣΟΚ και Ένωσης Κεντρώων, όπως και της ΝΔ. Ειδικά για τα κλειστά κέντρα είπε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό ούτε από την Ευρώπη, προσθέτοντας πως ο διαχωρισμός προσφύγων -παράτυπων μεταναστών γίνεται, έτσι κι αλλιώς, στα hotspots.

Ο ηγέτης του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αποχώρησε από το συμβούλιο, καθώς δε συμφωνεί με το κοινό ανακοινωθέν που συντάσσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του αποχωρώντας, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων βρίσκεται κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο το ΚΚΕ δεν θα υπογράψει.

Επισήμανε την αντίθεση του ΚΚΕ στις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ γενικότερα εκτίμησε πως «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του ΚΚΕ ότι η πορεία του μεταναστευτικού δεν είναι σε καλό δρόμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου και ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης και ακόμη πως η διαχείριση του ζητήματος πρέπει να γίνει με την τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι «είναι διστακτικός σε σχέση με τη επιστροφή των παράτυπων, τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και τα κέντρα κλειστού τύπου και οι υπόλοιποι αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κα Γεννηματά φέρεται επίσης να είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπάρχει σχέδιο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνει στην Ελλάδα και αναφέρθηκε τις δηλώσεις υπουργών που μιλούν για 100.000 ή 150.000. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι οι δηλώσεις των υπουργών παρερμηνεύτηκαν.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός παρέδωσε φακέλους με στοιχεία για το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείρισή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here